Tomas Pieters Developer

Portretfoto

Tomas heeft uitgebreide ervaring in het uitwerken van fullstack applicaties en is bij veel verschillende projecten van Cell[0] betrokken. De laatste jaren richt hij zich vooral op het inzetten van Laravel in back-end omgevingen.

Tomas die boven een verlichte Dungeons and Dragons speeltafel hangt en een miniatuur van zijn karakter vast heeft

Over Tomas

Tomas Pieters is synoniem voor ‘baard en code’. Tomas komt uit het mooie Woerdense Verlaat en reisde voor studiedoeleinden af naar het technisch vooruitstrevende Eindhoven. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin in Ommel.

Je kunt Tomas gerust een tovenaar noemen, al heeft dat niets met zijn glorieuze baard te maken. Bij Cell[0] tovert hij als developer in de digitale wereld en daarbuiten als Dungeon Master aan een Dungeons and Dragons speeltafel. Daarbij moet vermeld worden dat hij een bijzondere voorkeur heeft voor Pathfinder, een wat complexere aftakking van Dungeons and Dragons.

Voor die passie klopte Tomas code in de vorm van een geavanceerde ‘dice roller’ en een webapplicatie die door middel van een Spotify account voor de perfecte ambiance aan de speeltafel kan zorgen.

Naast al die code heeft Tomas ook interesse in 3D modelleren en printen: we maken op kantoor dankbaar gebruik van zijn 3D ontworpen filterkoffie maatschepjes.

Wanneer Tomas niet bezig is met code en 3D modellering vind je hem met een controller in zijn hand of in de natuur met viervoeter Bob.

Achtergrond en ervaring

Tijdens zijn opleiding Industrial Design aan de TU in Eindhoven pakte Tomas een gaaf project op: een robot die uit verschillende onderdelen opgebouwd kon worden, net zoals je vroeger samen met vrienden aan een tekening werkte, zonder te weten wat de ander zou toevoegen.

De modulaire open-source robot kreeg de naam ‘Rackl’. Met Arduino's en een beetje machine learning maakte hij samen met andere studenten Rackl werkelijkheid. Zo kon de robot functioneren terwijl de onderdelen zich niet bewust van elkaar waren. Tijdens zijn studie leerde hij een andere Cell[0]’er kennen: Diede Gulpers.

Zijn loopbaan startte met het up-to-date houden van bedrijfsinfo voor een gemeentegids en hielp daarna bij de bekende IT dienstverlener Atos mensen met computerproblemen zoals vergeten wachtwoorden.

Na een avontuur in Azië, waar hij even pauze nam om na te denken over wat hij wilde doen, vond Tomas zijn plek in een kunstcollectief. Daar werkte hij aan het schilderen van t-shirts op evenementen, wat hem nieuwe manieren van creatief zijn leerde.

Opleiding

  • Industrial Design, Technische Universiteit Eindhoven

Projecten

MijnWijkplan

MijnWijkplan is een online platform voor gemeenten waarin bewoners wensen en ideeën voor de openbare ruimte kunnen insturen en bespreken.

Als enige ontwikkelaar achter Mijn Wijkplan speelde Tomas een cruciale rol in de vertaling van gemeentelijke behoeften naar concrete functionaliteiten. Zijn expertise zorgde voor een naadloze ontwikkeling en implementatie van het platform, waarbij gebruikersgemak centraal stond.

HIOR (Handboek Inrichting Openbare Ruimte)

HIOR Is een Laravel applicatie met een combinatie van Leaflet en VueJS voor front-end elementen.

HIOR Staat voor ‘Handboek Inrichting Openbare Ruimte’ en is een platform wat op dit moment door enkele tientallen gemeenten actief gebruikt wordt.

Het bevat alle richtlijnen waaraan nieuwe en bestaande bouwprojecten in de openbare ruimte moeten voldoen. Het stelt projectontwikkelaars en andere geïnteresseerden in staat de juiste richtlijnen te vinden.

Voor HIOR nam Tomas de leiding in het ontwikkelen van de eerste productieklare versie, waarbij hij verantwoordelijk was voor het overgrote deel van de features.

Grodan

Gedurende twee jaar droeg Tomas bij aan het Grodan-project, met een focus op de ontwikkeling van de mobiele applicatie ‘E-Gro’.

In de app E-Gro wordt data die sensoren in kassen van telers meten, gevisualiseerd. Ook hebben telers in de app de mogelijkheid notificaties in te stellen wanneer een sensorwaarde een bepaalde waarde heeft bereikt.

Phe-nx

Phe-nx is een tech startup in Nuenen. Het bedrijf ontwikkelt elektronenmicroscopen waarmee je materialen van (heel) dichtbij kunt bekijken.

Cell[0] bouwt de interfaces waarmee de gebruikers van deze microscopen het apparaat kunnen besturen. Zo kunnen er van preparaten (materialen) afbeeldingen van zeer hoge kwaliteit gemaakt worden.

Het Phe-nx project beschouwt Tomas als zijn meest interessante uitdaging. Als developer streeft hij er in dit project naar de bediening van dit complexe apparaat zo overzichtelijk mogelijk te maken zonder de fijngevoelige bediening verloren te laten gaan.

Expertise

  • Typescript

  • Vue 3

  • PHP

  • Javascript

  • Rust

Tools

Projecten

E-Gro voor Grodan

e-Gro is een product dat wij bouwen en beheren voor Grodan, samen met onze partners van ControlPortals.

Lees verder

Handboek Inrichting Openbare Ruimte

Het Handboek Inrichting Openbare Ruimte (HIOR) bevat alle richtlijnen waaraan nieuwe en bestaande bouwprojecten binnen een gemeente zich moeten houden.

Lees verder

MijnWijkplan voor gemeenten

Voor gemeenten ontwikkelen en onderhouden wij MijnWijkplan, samen met onze partner PLANTERRA.

Lees verder

Recente artikelen

Wat er in 2020 nog meer mogelijk is met digitale landkaarten

Hoe kan je complexe en interessante geografische informatie weergeven op kaarten?

Lees verder